Pohár Dvou Zemí

11.04.2011 02:06

 Dne 9.4 2011se náš team zůčastnil závodů  ,,Pohár Dvou Zemí ‘‘ v Přerově. S obsazením bohužel jen jedním vozem (Mazda 323F). Po druhé rozjíždce ale nastaly problémy. Na voze selhaly zadní tlumiče (prasklá pístnice) což na první pohled znamenal konec závodu. Díky práci mechaniků se tlumič demontoval a nahradil se provizorním způsobem (nahradil se trubkou) na dojezd finálové jízdy to muselo stačit. Ve finálové jízde vůz odkroužil 3 kola. Celkově vůz skončil na 3.místě. Momentálně je vůz ve stavu oprav na další závody, které se konají opět v Přerovské rokli dne 7.5 2011.

Závěrem bychom chtěly poděkovat všem mechanikům, zvláště p.Novákovy M., bez kterých by se vůz tohoto závodu nezůčastnil. Po celý týden před závodem vůz stávkoval.

Začalo to vodní pumpou, která praskla a musela se vyměnit a znovu seřídit rozvody. Po této opravě se Mazdě nelíbil homokynetycký kloub, který se musel taktéž vyměnit. A na konec v Pátek večer začal vůz tarokovat, z výfuku lítaly plameny a motor se nechtěl dostat do otáček. Nastoupily mechanici a hledala se závada, která se nakonec podařila najít a odstranila se. Vůz byl kolem Páteční půlnoci plně připraven.

         TEAM NOREADY.